perjantai 12. kesäkuuta 2015

Monen lajin treenejä


Me ollaan treenattu viime aikoina aika paljon ja Tuikekin on päässyt taas treenaamaan kunnolla. Mitäpä muutakaan sitä tekisi kun on päivät täynnä aikaa kun varsinaisia kesätöitä en ole edelleenkään saanut. Hakua on treenattu tällä viikolla kahdesti. Tiistaina tahkottiin epätoivoisesti ilmaisujen kanssa. Itse ilmaisuissa ei oikeastaan ole vikaa, mutta pistoille Vilppi ei uppoa eikä etsi kunnolla. Kyllä kaikki maalimiehet lopulta useiden lähetysten jälkeen löytyi, mutta oli pohdittava uusia juonia, jotta Vilpin saisi uppoamaan. Torstaina tehtiinkin sitten suorapalkkoja ja kyllähän se jo vähän paremmin etsi ja upposi, muttei edelleenkään kovin hyvin. Jatketaan nyt suorapalkoilla ja katsotaan mitä tapahtuu. Tuike pääsi molemmilla kerroilla etsimään pari maalimiestä ja tekemään pari tyhjää. Tiistaina teki pari valetta, mutta torstaina toimi tosi hyvin! Tosin edelleen se ei millään tahtoisi tulla tyhjältä pois ja tekee jättipistoja, mutta ihana se on silti ja salaa tykkään sen liian isoista pistoista ja hyvästä maalimiesmotivaatiosta.

Tokoa on treenattu nyt vain maanantaina ja vahingossa vielä unohdin ihan täysin, että meillä ois ollut ohjatutkin treenit silloin… Seuraamisen oikeaa paikkaa ja tunnaria tehtiin. Seuraamisessa päätin ihan rohkeasti kieltää liian edessä olevaa koiraa ja tuntui jopa auttavan, eikä se edes ahdistunut kieltämisestä. Tunnarissa kokeiltiin vielä kerran nameja kapuloiden luona. Yhden kerran mälväsi omaa yrittäen yhtä aikaa syödä namia, mutta tarpeeksi kaukana omasta oleva nami ei tätä aiheuttanutkaan. Tässä siis lisää sotasuunnitelmaa tunnariin. Tuike treenasi samalla rally-toko juttuja, hieman sen on sitä mieltä, että pitkä seuraaminen on tokoa ja näin tylsää. Tehtiin siis superpalkalla hankalia pätkiä, kuten pujottelun kaltaista mutkittelua.

Tänään sitten käytiin treenaamassa jälkeä ja esineruutua treenikaverin kanssa. Ensin jäljet vanhenemaan ja esineruutua tekemään. Vilpille oli kaksi esinettä takana ja yksi keskivaiheilla. Toi ensin keskiesineen. Toistakin esinettä lähti etsimään todella hienosti ja upposi aivan taakse. Kerran pysähtyi hetkeksi kysymään neuvoja multa, mutta jatkoi itsenäisesti ja löysi esineen. Kolmatta en sitten ottanut kun haki toisen niin hyvin tasoonsa nähden ja vielä vieraassa paikassa. Tuike sai sitten hakea kolmannen esineen. Muutamia kertoja juoksenteli ruudun ulkopuolella, mutta löysi lopulta esineen. Jälki kerkesi lopulta vanheta 1,5 h ja Vilppi on viimeksi treenannut jälkeä noin kolmen kuukauden ikäisenä. Mutta Vilppipä yllätti miut aivan totaalisesti jäljestämällä hyvin rauhallisesti ja hyvin koko jäljen. Täytyy vissiin alkaa sen kanssa jäljestämään, kun se näyttäisi sujuvan Vilpiltä hyvin.

Nyt tuleekin sitten pidempi tauko treeneistä kun ensi viikon olen kaverin luona ilman koiria toisella paikkakunnalla ja juhannuksena ilmeisesti ajelemassa suomen halki toisen kaverin kanssa. Mutta sitten palataan taas uudella innolla treenaamaan.

0 kommenttia:

Blog contents © Paimenten poluilla 2010. Blogger Theme by Nymphont.