perjantai 15. huhtikuuta 2016

Tassuvammoja ja epätoivoista tossuttamista


Maanantaina lenkille lähtiessä huomasin Vilpin ontuvan ja jalan tarkistuksessa tassun yhdestä pienestä anturasta löytyi halkeama. Haettiin sisältä tossu jalkaan (itsetehty neopreeninen) ja lähdettiin lenkille. Jo alkulenkistä tossu hajosi, se ei pysynyt jalassa millään, joten annoin Vilpin juosta ilman. Oltiin sentään metsässä pehmeässä sohjoisessa lumessa kävelemässä. Puolessa välissä lenkkiä huomasin kuitenkin tassun halkeaman vuotavan verta. Ei muuta kuin kotia suorinta reittiä. Kotona tassujen rasvauksessa ja tarkemmassa syynissä noita halkeamia löytyi kaikista tassuista. Muut eivät onneksi olleet vertavuotavia. Tiistaina ennen treenejä lenkillä rikottiin seuraava ja viimeinen valmiina ollut tossu. Neopreeni kului puhki tästä versiosta.

Keskiviikkona kurvailin sitten porukoilleni ompelukoneen ääreen ja ompelin kangastossut nahkavahvikkeilla kaikkiin tassuihin. Lenkillä testatessa yksi kului puhki ja tossuja sai korjailla useamman kerran jalassa. Eilen lenkillä hukattiin kaksi lisää ja ajelin tekemään vielä illasta pari neopreenistä tossua lisää. Tuossa vaiheessa meni sitten jo hermo tossujen värkkäämiseen. Tänään sitten aamusta kävin ostamassa yhden parin Rukka Proff tossuja. Testilenkki suoritettiin kaupungissa hiekkateillä ja asfaltilla 1,5 tuntia kävellen. Kertaakaan en joutunut tossuja korjaamaan ja pohjat ovat edelleen täysin ehjät! Sen sijaan eilisetkin itsetehdyt kuluivat puhki.

Huoh tätä tossuttamista ja tassuvammoja. Nyt kyllä yritetään pärjätä noilla kahdella ostotossulla. Osa tassuista on ehkä jo vähän paremman näköiset ahkeran rasvailun ja tossuttamisen ansiosta. Tänään hain myös sinkkiä Vilpille. Heti maanantaina tilasin myös Kiinasta halvalla Rukka tyyppisiä tossuja, toivottavasti ovat nekin hyviä. Rukka tossut hieman ovat kalliita näin opiskelija budjetilla.

Mutta jotain positiivistakin, ilmat ovat olleet nyt todella upeat! Lumet ovat myös alkaneet pikkuhiljaa sulaa, vaikka vielä ei metsään oikein pääse kävelemään ovat aurinkoiset paikat jo osaksi sulia. Ihan kivoja kuviakin tullut otettua.

0 kommenttia:

Blog contents © Paimenten poluilla 2010. Blogger Theme by Nymphont.