Tuike

"Hän on syntynyt ystäväksemme; vaikka hänen silmänsä eivät ole vielä auenneet, hän jo uskoo meihin. Jopa ennen syntymäänsä hän on antautunut ihmisille" - Maurice MaeterlinckFI AVA BH TK2 Lapintähti Jää-Tuike
Bordercollie narttu, steriloitu
s. 11.5.2006, koko noin 50cm/16kg
KoiraNetissä

Luonnetesti: +73 pistettä, LA, hylätty (pisteet, video)
Agility: FI AVA
Toko: 1 x EVL1
Haku: 2 x ALO0

Halusin koiran, jonka kanssa voisi harrastaa mitä haluaa ja kisatakkin. Ja kun lupa vanhemmilta oli vihdoin toiseen koiraan saatu niin koira piti saada heti just nyt eikä huomenna. Parista pentueesta pentua kyseltiinkin ja lopulta pentu meille uskallettiin myydä Yli-Torniolta Lapintähti-kennelistä. Niin söpö pieni mustavalkoinen pallo lopulta kotiutui.

Arjessa Tuike oli nuorempana hieman rasittava häslääjä, joka ei osannut rauhoittua. Nykyään se on kuitenkin erittäin leppoisa ja helppo kaveri arjessa. Toisista koirista ei tykätä, mutta melkein kaikkia siedetään. Leikkimään ei voi silti alentua, eikä muutkaan saisi Tuiken mielestä leikkiä. Kovia ääniä Tuike on vanhemmiten alkanut hieman pelätä arjessakin, kun nuorempana päänvaivaa aiheutti ainoastaan starttipistoolin ääni. Tuiken ehdottomia lemppariasioita on lumipallojen, lelujen tai vaikka vesipisaroiden saalistus.

Tuikella on omia pieniä juttujaa, kuten ruuan varastaminen ja tottelemattomuus silloin kun "tietää" ettei tarvitse. Joskus pitää erikseen käskeä, että "Tuike, sinäkin". Tuike osaa myös kerjätä rapsutuksia nätisti heittämällä ihmisen kättä kuonolla tönien tai tarjoamalla temppuja. Tuike ei paljoa välitä jos sitä kieltää tai sille hermostuu, katsoo vain että "no joo joo". Lopettaa kyllä kiellettyt asiat, mutta ei sen kummemmin arjessa noteeraa läksytyksiä.

Blog contents © Paimenten poluilla 2010. Blogger Theme by Nymphont.