keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Otin yksi päivä trimmerin käteen

Maanantaina päätin vihdoin ajella Tuikelle kevättukan! Kevättukka siksi, että ajeltiin nyt 2,5 cm terällä ja mahdollisesti kesällä ajellaan uudelleen jos siltä näyttää. Päivällä töiden jälkeen käytin koirat lenkillä ja aloitettiin urakka pesemällä Tuike. Empä edes muista milloin viimeksi olen pessyt Tuiken ihan shampoon kanssa. En edes muistanut miten kauan Tuiken turkin kuivaamisessa kestää. Föönasin kunnes kyllästyi ja yritin sitten odotella, mutta päädyin uudemman kerran föönaamaan ja lopulta sain kuin sainkin turkin kuivaksi. Ehkä jollain oikealla föönillä tuo kuivuisi hetkessä, mutta kun yrittää onnettomalla hiustenkuivaajalla. Sitten otettiin vielä viimeiset poseeraukset turkilla (jota oli kyllä aika paljon jo saksittu mahasta, pöksyistä ja hännästä) ja ei muuta kuin trimmerin kanssa heilumaan. Välillä oli pakko pitää taukoakin, mutta olihan se illasta vihdoin valmis. Tasoittelin vielä hieman ohennussaksilla ja siistin pään ja korvat niillä. Tässä sitten ennen ja jälkeen kuvat. Seisomakuvat oikeasti isoveljeni ottamat.


Olen kyllä paljon tyytyväisempi tämän vuoden trimmiin kuin viime vuoden kammotukseen. Onneksi päätin leikata tänän vuonna tällaisen hieman pidemmän ja jaksoin siitiäkkin loppuun asti. Samalla tajusin että herranjestas, Vilppi täyttää jo 9 kuukautta! Mihin kaikki aika onkaan karannut. Päätin sitten kun kerrankin olin jonkun saanut kuvaamaan niin ottaa posekuvat Vilpistäkin. Enkä halunnut että Vilpin karvaton jalka näkyy kuvassa, joten oli pakko seisottaa se "väärinpäin". En osannut kyllä yhtään seisottaa noin päin ja Vilppi ei osaa seistä ilman asettelua eikä se tykkää asettelusta, joten tässä tulos:

Kuukauden päästä Vilppi on jo tokokisaikäinenkin! Voisinkin paljastaa, että tuo tulevien tapahtumien tokokoe on suunnitelmissa Vilpin debyytiksi. Ikää sillä olisi tuolloin 10kk ja pari viikkoa, hui. Mutta aika valmis se alkaa olemaan. Hyppy ja liikkeestä seisominen enää ovat kesken hieman. Paikkamakuun haluan vähän lisää varmuutta vielä tilanteisiin jos (melkein kun) joku lähtee paikkamakuusta. Jokohan saisi aloittaa paniikin? Ihan kuin olisin taas menossa ihan ihan ensimmäistä kertaa kokeisiin.

6 kommenttia:

Emmi kirjoitti...

Toi föönaaminen hiustenkuivaajalla on kyllä ihan toivotonta :D Mä en oo nykyään edes jaksanut vaivautua yrittämään sitä kun sitä sais sitten tosiaan tunteja föönailla että turkki kuivuisi (edes vähän)..

Sarianne kirjoitti...

Perhoskoirilla nyt toki on kuivattavaa pinta-alaakin vähemmän, kuin bortsulla, mutta käytän aina föönaamisessa apuna harjaa. Tuntuu kuivuvan nopeasti, kun samalla pöyhii harjalla karvaa pystyyn. :)

Ja vau! Tokokokeisiin! hurjalta tuntuisi ajatella, että Jäynän kanssa menisi viiden kuukauden päästä kokeisiin jo. :D

Saara kirjoitti...

Emmi, Miekään en normaalisti jaksa vaivautua, mutta kun oli pakko saada kuivaksi ajelua varten niin oli pakko.

Sarianne, Miekin aina kun viitsin niin käytän harjaa, mutta koska Tuike inhoaa harjaa ja föönaaminen on sitten hankalampaa niin ei aina jaksa. :D

Noniin, hurjalta se tuntuu, mutta Vil on kyllä hurjan pätevä pieni koira! Taitaa käydä vielä niin että joudumme menemään aikaisempaan kokeeseen kun todennäköisesti pääsykoe menee tuon kokeen kanssa päällekkäin ja seuraava koe on vasta heinäkuun lopussa. :)

Henna kirjoitti...

Myönään nauraneeni ääneen, ja melko lujaa, tuolle Tuiken viimevuotiselle kesälookille - tämän vuotinen kesätukka on huomattavasti paljon parempi! ;)

Onnea tulevaan tokokoitokseen, hyvin se menee! :)

Saara kirjoitti...

Henna, Joo o, viime vuotinen oli aika kamala, onneksi sekin kasvoi pikkuhiljaa nätiksi. :D

Kiitoksia. :)

Carita kirjoitti...

Heh, tämän vuotinen look on kyllä todella paljon onnistuneempi kuin tuo viime kesäinen, tuli Hennan tavoin hörähdettyä itsekin ihan ääneen :)

Onnellista ja tulos rikasta kevättä ja tulevaa kesää toivottelee Carita & Riitta-kasvattaja!

Blog contents © Paimenten poluilla 2010. Blogger Theme by Nymphont.