sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Autolla ajoa, mökkeilyä ja rallytokoa


Viime viikolla koettiin monenlaista. Tiistaina autosta puhkesi töissä ajaessa kaksi(!) rengasta. Empä ole ennen tiennyt, että kivi voi mennä renkaasta läpi. Nyt on sitten sekin koettu. Onneksi täältä löytyy ihania ihmisiä, joten renkaat saatiin paikattua ja neuvottiin oikeaan paikkaan Kemijärvelle (50 kilometrin päähän) ostamaan uusia. Toki samana päivänä sattui olemaan tokotreenit Kemijärvellä, joten uusien renkaiden oston jälkeen piti kuluttaa reilu kaksi tuntia Kemijärvellä. Tulipa testattua miten hyvin pakettiautoksi laitetun auton peräkontissa voi ottaa nokoset. :D Perjantaina sitten jouduin ajelemaan uudestaan Kemijärvellä kun oli pakko lähteä hammaslääkärin särkypäivystykseen ja paikallinen hammaslääkäri sattui olemaan sairaslomalla. Kyllä tämmöisessä alle 1 000 asukkaan kunnassa eläminen on ihan erilaista. Tulee noita kilometrejäkin autoon aika äkkiä, kun kisamatkakin venyy aina niin pitkiksi ja viikonloput aina muualla. Kolmen viikon aikana Volvon mittariin on kertynyt jo reilut 3 000 kilometriä.

Viikonloppua vietettiin rennosti poikaystäväni kanssa heidän mökillään Kuusamossa. Aikaa vietettiin rennosti löhöillen (koska ulkona oli todella kylmä) ja hieman retkeillen Valtavaaralla ja Konttaisella upeissa maisemissa. Kamera oli mukana ja kylmästä ilmasta huolimatta säät oli upeat ja paljon ihania kuvia tuli otettua reissun aikana.

Tämä viikko onneksi on mennyt helpommin, mitä nyt torstaiaamuna sai herätä todetakseen maan olevan valkoisena. Onneksi lumet sulivat äkkiä pois ja pikkuhiljaa ilmakin on alkanut lämmetä. Viikonlopun vietin Rovaniemellä, jossa lämpötila oli jo parhaillaan +15 astetta. Rovaniemellä käydessä pitikin sitten hoitaa jo monta asiaa, mitä ei saa hoidettua edes Kemijärvellä. Autoa korjattiin hieman, Vilpille piti ostaa ruokaa ja autotarvikkeitakin täytyi käydä shoppailemassa. Lisäksi kävi vihdoin hyvä tuuri ja löysin autoon koirille häkin käytettynä Rovaniemeltä. Nyt kelpaa koirilla matkustaa taas hieman turvallisemmin ja helpommin autossa.

Käytiin eilen myös Kemissä mutka rallytokokisoissa edelleen ALOssa. Nyt radalla oli taas saksalainen täyskäännös ja kisapaikalla treenatessa huomasin ettei meinaa millään onnistua. Viimeksi kokeiltu ekoissa kisoissa tuota. No eihän se radalla sitä sitten halunnut tehdä millään, yritti vain kiertää kylttiä. Uusin kaksi kertaa ja kolmannella kerralla räpiköitiin kyltti jotenkin läpi. Lisäksi radalla meni yksi piste ääntelystä. Äännähteli parissa kohtaa muistaakseni liikkeille lähdöissä. Yhteensä 91 pistettä ja RTK1. Nyt on onneksi tuo ALO ja hihnan kanssa pelaaminen ohi.

0 kommenttia:

Blog contents © Paimenten poluilla 2010. Blogger Theme by Nymphont.