maanantai 24. lokakuuta 2016

Jälkeä ja esineruutua


Oon taas innostunut pk-jutuista, joten ollaan treenailtu lähinnä niitä. Viime viikolla tein Vilpille tämän vuoden toisen jäljen: 400 metriä, 6 keppiä, noin 10 metrin jana ja vanheni noin tunnin. Janalla otti ensin takajäljen, mutta muuten hyvä. Ensimmäisen kepin jälkeen jossain vaiheessa sekoitin koiran pakkaa yrittämällä ohjata sitä pois jäljeltä, kun muistin väärin mistä olin mennyt. No lopulta luotin koiraan ja sieltähän sitten nousi kohta se toinen keppi. Loppu jälki ilman kommelluksia ja kaikki kepit nousi. Hienoa ettei se luovuta vaikka yritän johtaa harhaan sitä.

Jäljen vanhenemista odotellessa tehtiin esineruutua pitkästä aikaa kunnolla. Tallasin ihan kokonaisen ruudun ja vein kaksi esinettä. Molemmat koirat odottelivat puissa hihnoissa. Vilppi pääsi ensin etsimään. Ensimmäisen esineen löysi suht hyvin, pari kertaa pysähtyi ja jäi odottamaan apuja. Pari kertaa jouduin käskyttämään, jotta jatkoi etsimistä. Toiselle esineelle tarvitsi paljon käskytystä ja pari lähetystä ennen kuin löysi. Välissä pääsi Tuike sitten etsimään pari esinettä ja sitten Vilppi uudestaan. Nyt löysi ilman lisäkäskytyksiä kaksi, mutta pari kertaa taisi pysähtyä odottamaan hetkeksi.

Tänään sitten tein vähän pidemmän jäljen, 800 m pitkän, 6 kepillä ja noin 10 metrin janalla jälleen. Vanheni taas noin tunnin. Jäljelle kun tultiin niin sieltä tallusteli juuri poro pois. Janalta Vilppi nosti hienosti jäljen, mutta kääntyi noin 10 metrin jälkeen takajäljelle. Sieltä kun käänsin jäljelle niin lähti hyvin jäljestämään hetken kunnes yritti epätoivoisesti jäljestää poroja ties kuinka paljon. Rämmittiin jälkeä läpi ja yritin kännykkä kourassa suunnistaa mistä olin oikeasti mennyt. Kaksi keppiä onnistuttiin tällä tavalla nostamaan ja lopulta varmaan viimeiset 200 metriä jäljesti hyvin ja nosti viimeisen kepin. Onneksi, pääsin sentään palkkaamaan hyvästä jäljestämisestä.

Odotellessa tehtiin taas esineruutua. Nyt ajattelin kokeilla ensimmäistä kertaa 3 esinettä Vilpille, joten tein noin 10x40 m ruudun vain. Koirat näkivät taas esineiden viennin kun olivat vain puussa kytkettynä. Haetutin tällä kertaa ensin Tuikella kolme esinettä. Sen jälkeen Vilpille. Ensimmäinen esine löytyi melkein heti. Toisella pysähtyi ihan hetkeksi, mutta jatkoi itsenäisesti tosi nopeasti etsimistä ja kohta löytyikin toinen esine. Kolmattakin lähti etsimään tosi hyvin, mutta aika äkkiä meinasi luovuttaa ja lähti tulemaan takaisin päin. Juuri kun huomasin, että oli luovuttamassa saikin hajun viimeisestäkin esineestä ja toi sen! Siis WAU! Kolme esinettä ilman yhtään apuja! <3 Jotain ollaan selvästi tehty vihdoin oikein.

0 kommenttia:

Blog contents © Paimenten poluilla 2010. Blogger Theme by Nymphont.